Nederland, met 40% van hun domein onder de zeespiegel en in feite ‘gemaakt’ door individuen, kan worden beschouwd als een onafhankelijk sociaal oriëntatiepunt. De hele kustlijn van het land wordt omringd door een opstelling van dammen en kanalen met een totale lengte van meer dan 3.000 mijl.

De stedelijke gebieden van Nederland zijn show-stoppers van middelbare leeftijd techniek, het consolideren van glorieuze basilieken, aangename kanalen, oude huizen, kapellen, stadscentra en huidige kantoren. Enorme tulpenvelden zijn een beeld van Nederland. In het voorjaar is praktisch het hele land bedekt met een kleed van levendig bloeiende planten die, in plaats van de voortdurend schemerige lucht, een fenomenaal beeld van dit land vormen. Een ander fundamenteel onderdeel van de Nederlandse scene zijn windmolens, waarvan er nog een groot aantal in werking zijn. Amsterdam staat bekend als de stad van de vele kanalen, met meer dan 600 uitbreidingen erover. Waterwegen zijn een onvervangbare kwaliteit van alle stadsbezoeken. Vanaf het water zie je het overgrote deel van de Amsterdamse bezienswaardigheden en vele aangename uitbreidingen, voel je de ziel van de stad en haar ondefinieerbare klimaat. De meeste stadsbezoeken starten vanaf het Centraal Station, een prachtig rood blok in neogotische stijl met een klok en klimaatwijzer.

De stad staat bekend om het grote Koninklijk Paleis met een enorm historisch centrum, het Vrijheidsmonument, het Madame Tussauds Museum en de Nieuwe Kerk. Deze congregatie is sinds 1408 keer op keer opnieuw opgebouwd en is de plek van de bekroning van de Nederlandse heersers. Er zijn ongelooflijk veel gebedshuizen in Amsterdam, met de meest doorgewinterde van de stad – Ude Kirk, die routinematig orgelshows verzorgt. Misschien wel de meest intrigerende bouwwerken van de stad zijn het House of Shipbuilders, het Torture Museum en het Museum of Sex. Amsterdam is misschien wel de grootste focus van vakmanschap op de planeet met veel verbazingwekkende galerijen die voor je beschikbaar zijn.

Breng in Zaandam, ongeveer 20 km ten noorden van Amsterdam, zeker een bezoek aan de plaats van Peter I en het ontwerp buiten de tentoonstellingshal. Ten noorden van Zandaam zelf ligt het veelgeprezen Alkmaar, de eenzame stad op aarde, waar tot op de dag van vandaag cheddarmarkten van middelbare leeftijd worden gehouden. De vakantiegangers zullen fascinerende strakke archaïsche wegen ontdekken; respecteer de verschillende waterwegen van de stad, de kerk van St. Lawrence en het gotische stadhuis. Den Haag is de zetel van de regering, het parlement en het illustere hof, de derde grootste en misschien wel de meest gevestigde stad van het land. Het is ook waar het Internationaal Gerechtshof is gevestigd. Het gedenkwaardige middelpunt van de stad en het oude paleis Binnenhof behoren tot de beste plaatsen om te bezoeken. Dichtbij is er het kasteel genaamd Mauritshuis, dat onder andere uitstekende kunstwerken herbergt op de planeet – de Royal Art Gallery.

Niet ver van Den Haag liggen het wereldberoemde oceaanhotel Scheveningen en de stad Delft, de oorsprong van Vermeer en het beroemde Nederlandse blauwe porselein. Delft staat ook bekend om zijn perfecte Renaissance stadhuis, de Sentinel Tower en het klooster van St. Agatha.

Rotterdam is de grootste haven van Europa en de op één na grootste stad, die de bezoekers verbaast met uitdagende technische arrangementen en zakelijke bewegingen. Het meest bewaarde stuk van de stad is Delftshaven met zijn dunne wegen, waterwegen, gedenkwaardige bouwwerken en windmolens. In 1898 werd hier de eerste 50 meter hoge ‘hoogbouw’ van Europa, Het Witte Hayes, in gebruik genomen. De stad is ook populair vanwege de prachtige kassen, het Conservatorium, het Museum voor Etnografie en de grote dierentuin van Rotterdam.